18 år!



  • Bara för att vi är grymma!
    För exakt 18 år sedan den 27 augusti 1990 
    hände det något spektakulärt
    - Äntligen 18! Tjoho!
    FRIHET!

    Saker som jag måste göra innan jag fyller 19:
  • Hoppa bungyjump
  • Tatuera mig
  • Resa långt, långt bort


Monki



Jag har börjat spana in höstens kollektioner lite smått.
Jag vill inte erkänna för mig själv att sommarn är förbi.
Tyvärr.
Fanns allt några godbitar som man vill ha i gaderoben i höst.
Spana in monkis hemsida:
http://www.monkiworld.com/

Coola modellbilder och sötaste sagan hittar du med ett enkelt klick.


På språng

Usch! Det blev tidigt idag. Känner det själv att kroppen inte riktigt hänger med. Det löser sig snart när man väl fått i sig en kopp kaffe. Många som tycker det är jätte äckligt medans många som mig själv fullkomligt älskar det! Älska/hata vad är grejen egentligen? Kom igen å kommentera!

Börjar 9.20 idag och första lektionen blir religonskunskap A. Låter jag som världens nörd om jag säger att jag ser fram emot det? Tycker religon är jättekul, Det ska bli spännande att se vad kursen går ut på och vad man ska göra för att få högsta betyg :) För jag tänker satsa högt! Jag har även idag ett håltimma på ca. 3 timmar då jag tänkte hör och häpna (!) faktist träna. Yep. Det är dags att komma igång. Sjukt sugen på att springa på bandet, göra lite armhävningar och situps. Jag kanske till och med ger mig på pilatesbollen? För det hade nog varit en rolig syn...



- cause everyday is worth living ♥



 

Första skoldagen

Ja idag var första skoldagen som sagt. Jag tycker inte riktigt att gårdagen räknas då det bara var upprop. Jag åkte förut och köpte alla saker inför skolan såsom: kollegiblock, pennor och post-it lappar. Jag skulle aldrig överleva en dag utan dem med mitt minne.. Nu ska det bannimej allt bli ordning och reda! Jag var på möte tidigare idag med vår studievägledare. Två av mina kurser krockar. Marknadsföring och Rörlig bild A : / Ska undersöka möjligheten att få handledning och sedan tenta av den. Det måste gå! Jag får leta reda på ekonomiläraren imorgonbitti innan jag sticker och tränar helt enkelt. Det blir iallafall företagsekonomi A och turism. Då blir man glad :) 

Dagens: 

Av de få klasskamrater som var i skolan idag lekte vi en lek för att komma igång lite smått. Ni kanske har lekt den. Det går till att läraren säger en bokstav ex. A och ens lag har då en minut på sig att skriva upp en stad, ett bilmärke, en kändis osv på ett papper. Man får ett poäng för varje svar som ingen annan svarat. Vårat lag hade kommit på undulat. Det hade varit lite tjafs innan om hackspett var en av många arter av fågelsläktet. När vi kommer till oss börjar det gapas en massa och jag kläcker ur mig:

- Men lägg av! Det är ju ett pälsdjur..

Mitt lag börjar då vrida och vända sig av skratt och jag inser plötsligt vad jag sagt.
Snäll som jag är så bjuder jag på den. För ett gott skratt förlänger livet ♥


 


- för jag vet vad jag vill bli när jag blir stor.
Rik

Dagens outfit




√ örhängen - glitter
 √ t-shirt - image
√ sjal - vila
√ kofta - image
√ halsband - guldfynd
√ leggins - h&m
 √ lackväska - youandme

I have a dream


It ain't forbidden to dream right?

Seriöst skönhetssömn?

Japp och jag mår så mycket bättre nu. En powernap gör mer än man tror! Amazing. Aah. Kommer jag somna inatt nu tro? Haha, jaja. Jag mår bra ialf :) Jag har kikat på mitt schema lite mer nu såhär på kvällskvisten. Måndagar, torsdagar och fredagar blir sköna dagar. Börjar sent och få lektioner :D Just detta året vilket är mitt sista år ska jag försöka bättra mig mer än ifrån tidigare år. Plugga på håltimmarna; Mab och projekarbetet för då slipper jag ju plugga lika mycket hemma. Åh det är ju alltid skönt. Brukar ju alltid vilja ligga i sängen och läsa en god bok eller springa på stan å ta en fika. Jag känner mig ju själv! Skoltröttheten brukar väl komma i takt med att höstlovet vankas. Men det är inte än just nu är jag full av energi och jag har redan planerat vilka prov jag ska göra(!) Känns jävligt bra. Till roligare saker: Det blir stan imon med sis å jag ser mycket framemot det trots det dåliga vädret. Köpa lite skolsaker, kolla affärer och fika. Det var riktigt länge sen. Förstod även att hon saknat mig när jag kom hem och möttes av orden

- Jenna hur länge och hur många dagar i sträck har du varit med Freddan?
- Jag vet inte..


Men systeryster. Du vet väl att du är den enda för mig? ♥

Ska gå och tvätta av mig sminket och sedan krypa under täcket. Älskling hämtar mig imorgon! Lyx säger jag bara.

Gonatt! 


En dag

Jag är trött. Riktigt äckligt trött. Känner även hur huvudvärken sätter in nu. Fan. Skolan förut var helt okej. Vi har fått en ny studiehandledare och som läraren sa: lite längre, lite smalare och lite yngre. Får väl se vad han kommer att kunna åstakomma. Jag har dock snygg-ulf kvar så jag är lugn. Efter skolan blev det stan med älskling och Anton. Blåvittshopen - herrejävlar vad mycket grejer de har! Jag blev lite impad när jag fick se en rosa IFK-keps.. På väg hem åkte jag förbi jobbet och fick ett par provburkar. Gottgott. Känns skönt när man är på g! Står även numera uppskriven på en lista för extrajobbare, så vilket flugger som helst i göteborgsområdet kan ringa mig om det behöver folk (Y) The Studio ringde mig när jag var på väg till bussen så 12 oktober blir det modelldag. Yeah! Nu ska jag då fortsätta läsa min underbara bok som jag började på nyligen "Solens diamanter" av Norah Roberts. Perfekt!

- För jag tänker ta vara på tiden som finns kvar







Sista sommarlovet

åh nu sitter man här igen. Nervös som tusan och har ingen aning om varför. Skolan börjar idag. Närmare bestämt om exakt en timme och en kvart. Suck. Detta var ju sista sommarlovet. Nu börjar jag trean. Tiden har gått så fort! Till er som ska börja gymmnasiumet/högstadiet/mellanstadiet. Ta vara på tiden! Låter så kliche men det stämmer faktist. Tänker njuta av mitt sista år i skolan. Känns kanske inte just nu så här på morgonkvisten men jag tänker försöka. Jag har projektarbetet, balen och självklart studenten att se fram emot. Så se till att njuta :)


Vad jag ångrar?
- Att jag inte tog vara på det riktigt fina dagarna


Bästa minnet?
- Det var innan sommarlovet egentligen nämligen 17 Maj då du&jag blev vi


Bästa köp?
- En rosa kort balklänning från Rut med flera :)

Helgen


Moa, Emelia och Pernilla på vinkväll hos Emelie


Emelia och kattungen Ida


Moa och Larsson på årets kräftskiva


Älskling och jag efter x antal glas


Freddan, Robban å Anton på Hamnkrogen



3 månader



LOVE
I keep imagine in my heart
that you will be my star
every day, in every single way
you will be my star.

Lyssna å njut


niotillfyra

Fotbollsskola idag och det gick alldeles utmärkt! Kändes väl lite pirrigt sådär innan ungarna kom men sen lugnade det ner sig. Utdelning av bollar, vattenflaskor och tröjor. Kände mig lite som jultomten själv om man säger så :) Mycket spring och bus känner väl mig inte riktigt på topp men ack så roligt man har. Jag älskar när man märker sådant och ungarna knäcker en med saker som

- Du är den bästa fotbollsledare vi någonsin haft!

Blev varm i hela kroppen ska jag säga er. Kunde inte haft en bättre start på "jobbet". Lyckorus som vara hela dagen ända till kl. 15 då det var slut. Puh. Då kunde man sitta ner och vila sina gamla trötta ben. Åh just nu sitter jag och kollar på när älskling sover. Funderar på att väcka honom snart. Det är ju bara det att han är så söt när han sover :) Jag skulle ju också försöka mig på en powernap men det ville sig inte när vilddjuren springer runt här hemma. "Vilddjuren" a.k.a Zlatan och Pontus är två små söta saker med 4 ben och lurvig svans.. Kan ni gissa vad?








Fotbollsyra

Zlatan, jag sa Zlatan.  Imorgon drar det igång! Landslagets fotobollskola alltså och jag är med som ledare. Kulkul. Jag har sett fram emot det länge fast just nu(det är alltid så) fasar jag.  Spela fotboll det kan jag, så det är inget bekymmer. Funderar mer över hur man sätter sig i respekt och viktigast av allt hur engagerar man 9-11 åringar? Någon som har ett bra tips i rockärmen? Tipsa gärna!  Ska ta och kika igenom min bok ifrån domar-tränarutbildning jag gick för några år sedan. Kanske hittar jag något användbart där? Hoppas på det!  Åh just det; vi fick även landslagets egna träningsdräkt.. Bilder kommer imorgon! Nu blir det till att planera morgondagen och sedan sängen. Ska vara på fotbollsplan kl. 9 och jag tänker allt vara i tid.


- Det gäller att stirra rädsla i vitögat



Dagens outfit

T-shirt - Gina tricot
Jeans - Cheap monday
Pumps - Espirit
Klocka - g.v.g QUARTZ

Veckan som gått

Dress for success. Veckan börjar närma sig sitt slut. Rättare sagt; mitt sommarlov börjar närma sig slutet. Jag tänker dock inte hänga läpp än för detta! Jag har ju massor att se fram emot fortfarande. Tex. Göteborgskalaset som börjar om 2 dar :) Woho. Alltid speciell känsla det där med stadsfirande. Tycker ni inte? Any way. Denna veckan har jag hunnit med en massa vilket känns skönt då detta är min enda "semestervecka" Varit en del på Tjörn, besökt Danmark och Varberg. Blev inget Halden eller Strömstad dock. Vädret var helt enkelt för dåligt :( Jag har ändå hunnit med en hel del även shopping! Och jag säger bara: jag har gjort det igen.. 5 par skor på mindre än en vecka. SKÄRPNING JENNA! Håller just nu på med att fixa en "skohörna" Kan ni gissa hur många skolådor jag behöver...? Försöka går ju säger jag bara. Nu ska jag slänga mig in i duschen och sedan iväg till bussen. Det blir Tjörn ikväll.

- För jag drömmer om det ljuva livet ♥ 


Sommartider

Sommartider hej hej, sommartider! Gah. Vilken kväll! Förfest hos Nina där man träffade en massa skönt folk. Gamla såsom nya. Träffade bla en gammal klasskompis ifrån 3:an som jag inte sett på år och dar! Det är lite småkul att man springer på varandra sådär spontant då. Träffa en kille som var sjukt lik en kompis jag lärde känna förra året. Vad är oddsen för att killen heter Robin namnlös (likt min kompis) och kommer ifrån Lysekil(precis som min kompis)? Inte höga, men så var det ialf.

Sedan blev det hest och panik ner till Kungälvs busstation för att hinna med grön in till stan. Gick in på Razzia(gamla wish ni vet) och skaka loss :) Där jag ville dansa ENSAM med mina kompisar helst utan att någon tog mig på rumpan. Jag är inte särskilt förtjust i det förutom kanske när min pojkvän gör det förstås. Detta löste jag dock smidigt genom att så fort någon närma sig börja dansa vilt med Antonfjanton eller dansa(läs springa) därifrån. Piece of cake! Bussfärd hem runt halv 4 där jag träffa Erik :) Bestämde att någon dag måste vi ju helt klart ses och inte bara på bussresan hem. Kanske på bussresan in nästa gång? Tack allihopa för en grym kväll.

- Får vi snart göra om igen :)

         


Saturday night fever

Då är man kung, kung, kung i baren. Nja, om det blir så livat för min del som det låter får bli osagt. Det är dock bara 18 dagar kvar tills jag fyller 18(om jag räknat rätt) Höhö. Ska snart ge mig av till Nina som står förfesten ikväll. Mwaah var länge sen jag såg dig hun! Saknat dig en smula ska du veta :) Ska snart måla mina naglar, käka lite smått and put some make up on. Batterier och mobilen är på laddning. Kläderna har jag inte valt än men det är väl ett smärre problem. Känns som att jag har läget under kontroll. Brabra.

Bör väl tilläggas att jag för det mesta brukar bli en halvtimme sen när det gäller party och annat dylikt. Men hej fint folk kommer sent? Idag ska det inte bli så. Cause I'M REAADY FOR SOME PARTYY (Y)

  
Bilder: Matilda och Lisa, alfapet och mina nya undisar


It's like that

uhuh. Klockan är mycket. Underligt hur den alltid blir det. Funderar på att åka till Lisa och hämta min kamera som jag glömde där igår (Y) Bra jobbat Jenna! Jag skyller på att den är alldeles för liten så det blir inte alltid att man hittar den... 

När vi ändå är inne på kameror, funderar på att köpa en ny. Jag har redan två, den ena är liten och praktisk men inte med så många megapixel jag skulle önska. Den andra är grym men är stor och otymlig. Har ni några bra tips på bra kameror? Jag har kikat på några, har någon av er en av dem? Tipsa gärna!

  
Bilder: Nikon COOLPIX S21, Fuji FINEPIX S8000 FD, Pentax OPTIO S10

Sommarlov?

"Åh göra natten så märklig" citat ur en Lars Winnerbäck låt. Kan ni gissa vilken? 
Kom nyligen hem ifrån Lisa. Det var där jag slutligen hamnade efter att ha både varit i y-by och k-älv. Jag gillar att röra på mig. Blev en promenad, dans och alfapet i gott sällskap. När jag sedan skulle börja gå hemåt märkte jag att  hur stjärnklart det var ute. Så himla vackert. Jag stannade i stegen och bara stod där och beundrade himlavalvet. Plötsligt kände jag mig väldigt liten. Känns lite konstigt när 18-årsdag närmar sig med storsteg! Jag insåg även då att det här är mitt sista sommarlov. Det känns ju som att det var igår man började skolan! 13 år, jag har snart gått i skolan i 13 år. Å jag har inte en jävla aning om vad jag vill göra efter skolan. Jag har ett hum. Det är allt jag har. Å sommarlov såklart :) Än så länge.





 


Friday

Jag känner nånting är på gång är på gång. Åh äntligen fredag! Visserligen har man sommarlov men det är ändå något speciellt med just fredagar. Tycker ni inte? Idag har jag bara fjantat runt här hemma, städat lite och så. Jag är inte riktigt klar än men jag har vettigare saker att göra. Like party (Y) Det var riktigt länge sen. Jag ska hoppa in i duschen snart. Ska bli skönt att att få av sig resedammet.

Just det ja; jag har ju glömt att berätta varför jag varit så "off" Större delen av veckan har jag spenderat uppe på Tjörn hos min pojkväns familj, varit i Danmark och igår var jag i Varberg me la famille. Handlat en massa fina saker, ätit gott och bara levt livet :) Bilder kommer imorgon!  

- Gokväll gótt folk!

  
Bilder: Första kräftorna i år, Min nya röda väska och bubbelvatten

Hipp Hipp Hurra!



Bild: För att det finns ingen som du <3

Jasmine Louise Ytterstedt 
GRATTIS!

- Min alldeles egna lilla partyprinssesa börjar bli riktigt stor!
Hela 19 år :D Nu är det bara ett år kvar till 20.
Du vet vad det innebär va?
Systemet, Tyskland å Danmark..
JAG LÄÄÄNGTAR!
Vi ses ikväll :) 
 

I'm alive

Zzzz. Sjukt sugen på att sova nu. Ville bara berätta för folket att jag lever. Jag är inte död. Bara sjukt trött. Tänkte berätta imorgonbitti vad jag sysslat med det senaste dagarna.

Dagens låttips:
Dirty dancing - She's like the wind


Semesternojà?

Puh. Kom hem för en stund och kommer att vara hemma ett par timmar. Passar bra att blogga då :) Har tillbringat ett par dar uppe på Tjörn. Mys :) Till och med när strömmen gick (!) Haha, blev spel och yatzy om vartannat och sen nattmat. Mums :) Om vädret håller i sig blir det Uggla på Liseberg i Ikväll. Danmark imorgon med Freddans familj. På torsdag Varberg och till helgen Strömstad och Halden. Mwah! Jag gillar att ha semester. Nu ska jag ta itu med min gigantiska tvätthög(nej jag skojar inte) å sedan kommer Terrran :) Jag har faktist saknat den lilla filuren!


- Gokväll gott fólk!





Dagens låttips: Kansas - Dust in the wind

Finally!

Kan bara säga: Äntligen! Nu börjar mitt sommarlov :) Ahhh! Ska bli så skönt. Sett Mamma mia, fixat lite på rummet och nu är väskan packad. Drar till Tjörn om ett par timmar. Nu börjar semestern!


Bild: En av alla roliga människor man mött denna helgen.

RSS 2.0